Hvordan kaldbrygge iste

Hvorfor kaldbrygge?

Prosessen med kaldt brygg av te trekker tebladene sakte, ved å bruke tid i stedet for temperatur for å skånsomt frigjøre smaker og katekiner. Dette resulterer i en mild kropp med komplekse smaker og redusert bitterhet. Ikke bare er kaldbrygget te enkelt å tilberede, det kan også betraktes som en mer idiotsikker metode for å brygge en forfriskende og deilig kopp med autentisk te, ettersom behovet for å oppnå presis vanntemperatur er eliminert.

Du trenger bare:

 1. En stor kanne
 2. Vannkoker
 3. Te (se vårt anbefalte utvalg)

Fremgangsmåte:

 1. Fyll te i den store kannen. Tilpass mengden te etter størrelsen på kannen. Dette er smak og behag, men prøv gjerne med 3-4 spiseskjeer per liter.
  (Du kan også bruke te-poser og klippe av snoren)
 2. Kok opp en liten mengde vann til over 75°C
 3. Hell det varme vannet over teen slik at det akkurat dekker bladene. Vi eksponerer tebladene for en liten mengde varmt vann før vi tilsetter kaldt vann for å trygge matsikkerhet.
 4. Fyll opp resten av kannen med kaldt eller romtemperert vann og sett i kjøleskapet. 
  Generelt trenger de fleste kaldbryggede teer bare 2-4 timers brygging. Noen japanske teer må ha kortere tid, mens rullede oolong-teer kan trenge mer tid. Eksperimenter med temengde og bryggetiden for å finne ønsket bryggestyrke.
 5. Ta kannen ut av kjøleskapet og separer brygget fra bladene ved å dekantere det helt over i et nytt kar gjennom en sil. Server uten isbiter. Oppbevares i kjøleskap i opptil 24 timer.