Hvordan lage matcha-kjeks

Skrevet av Kjetil Frøitland Eide

Matchakjeks med sitron – grønn nytelse

Matchakjeks med sitron

Først av alt, hva er matcha?

Matcha er høykvalitets grønn te som er malt til et fint pulver. Det unike er at man drikker hele bladet – og får dermed i seg alle næringsstoffene.

I disse kjeksene bruker vi matcha for både farge, smak og helsefordeler. De er laget med base av klassisk shortbread og blir naturlig grønne.

Ingredienser

  • 300 g hvetemel
  • 1–2 ss matcha
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts revet sitronskall
  • 100 g sukker
  • 225 g romtemperert smør (eller margarin)

Fremgangsmåte

  1. Pisk sukker og smør til det er en jevn masse, gjerne med kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett mel, matcha, sitronskall og salt. Bland til deig.
  3. Form deigen til en firkantet pølse og pakk inn i plastfolie.
  4. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 190 °C.
  6. Skjær skiver på litt under 1 cm og legg på bakepapir med god avstand.
  7. Stek i ca. 12 minutter til kantene er lett gylne.
  8. Avkjøl på brett i 5 minutter før de flyttes til rist.

Tips! Lag gjerne melisglasur med en teskje matcha og 50/50 sitronsaft og vann. Drypp over kjeksene når de er avkjølt.

Handle matcha her:

Matcha til bakingHer kjøper du matcha

Om forfatteren:

Kjetil Frøitland Eide profil bilde Kjetil Frøitland Eide er en anerkjent te-ekspert og grunnleggeren av Norges Tehus. Med over 15 års erfaring har han bygget opp en solid kunnskap om te og har mottatt flere utmerkelser, inkludert tre stjerner i den prestisjetunge Great Taste Awards. Les mer