Hvordan lage matcha-kjeks

Først av alt, hva er matcha?
Matcha er rett og slett, ren høykvalitets grønn te som er malt til et fint pulver. 
Det som er fint med matcha er at man får i seg alle de gode næringsstoffene fordi man spiser/drikker hele bladet. I motsetning til når man brygger teblader og kun får i seg det som er ekstrahert fra bladene over i vannet, drikker man altså bladene når man drikker en kopp matcha. 
Derfor blir kjeksene våre veldig grønne! Vi har laget våre matcha-kjeks med basen som et vanlig shortbread. 


INGREDIENSER

  • 300 gr mel
  • 1-2 spiseskjeer matcha
  • 1/2 te-skje salt
  • 1/2 te-skje revet sitronskall
  • 100 gr sukker
  • 225 gr smør, romtemperert (kan også bruke margarin)

 Dette gir ca 12 kjeks.

 

FREMGANGSMÅTE

  1. Bruk kjøkkenmaskin og kjør sammen sukker og smør til det er en fast masse
  2. Ha i mel, matcha, sitronskall og salt. Kjør sammen til det er blitt en deig.
  3. Legg deigen som en firkantet pølse på en stor plastfolie, og pakk den inn.
  4. Form gjerne deigen så den blir glatt og fin inni folien. 
  5. La den ligge i kjøleskapet i 30 minutter.

    Forvarm ovnen til 190 ° C.
  6. Ta av plastfolien og skjær skiver av deigen som er litt under 1 cm tykke
  7. Legg skivene på bakepapir med ca 5 cm mellomrom på et stekebrett
  8. Stek ca 12 minutter, til kantene er brune
  9. Avkjøl på stekebrettet i 5 minutter, før du overfører dem til rist og avkjøler i romtemperatur.

Lag gjerne melisglasur med en teskje matcha og 50/50 sitron/vann!

 

 Her kjøper du matcha