Hvordan lage matcha-kjeks
Matchakjeks med sitron – grønn nytelse

Først av alt, hva er matcha?
Matcha er høykvalitets grønn te som er malt til et fint pulver. Det unike er at man drikker hele bladet – og får dermed i seg alle næringsstoffene.
I disse kjeksene bruker vi matcha for både farge, smak og helsefordeler. De er laget med base av klassisk shortbread og blir naturlig grønne.
Ingredienser
- 300 g hvetemel
- 1–2 ss matcha
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts revet sitronskall
- 100 g sukker
- 225 g romtemperert smør (eller margarin)
Fremgangsmåte
- Pisk sukker og smør til det er en jevn masse, gjerne med kjøkkenmaskin.
- Tilsett mel, matcha, sitronskall og salt. Bland til deig.
- Form deigen til en firkantet pølse og pakk inn i plastfolie.
- La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 190 °C.
- Skjær skiver på litt under 1 cm og legg på bakepapir med god avstand.
- Stek i ca. 12 minutter til kantene er lett gylne.
- Avkjøl på brett i 5 minutter før de flyttes til rist.
Tips! Lag gjerne melisglasur med en teskje matcha og 50/50 sitronsaft og vann. Drypp over kjeksene når de er avkjølt.
Handle matcha her:

Om forfatteren:

Mer fra:
Oppskrifter