Hvordan lage matcha latte?
Hva er matcha?
Matcha er kort og godt grønne teblader som er blitt malt til pulver. Dette pulveret blander vi rett i vannet og drikker det. Derfor smaker matcha veldig grønt!
Det finnes mange forskjellige typer matcha, akkurat som det finnes mange typer sort te (Darjeeling, Assam, osv) og grønn te (Gunpowder, Dragon Well, osv). De matchavariantene som drikkes rene er veldig eksklusive og av høy kvalitet, mens noen er ment til å brukes i mat og har derfor litt lavere kvalitet og skarpere smak. Kvaliteten gjenspeiler seg i prisen. Vi har en av hver blandt de to variantene: vår Premium matcha og vår Baristaens matcha.
Matcha latte er blitt en veldig populær drikk og det er nok fordi melken som man tilsetter balanserer noe av den vegetale smaken fra de grønn bladene.
Sånn lager vi en matcha latte
(Tidsbruk: Under 15 min) Dette trenger du:- Baristaens matcha (kjøp her) eller Premium matcha
- Melk
- Honning / søtningsmiddel
- Ha 1 teskje matcha i en kopp
- Ha ca 2 dl melk i en gryte og varm opp. Eventuelt bruk melkesteamer
- Kok forsiktig opp melken
- Hell halvparten av melken over i koppen og bruk en matchavisp til å blande inn pulveret i melken. Hell så over resten av melken i koppen
- Tilsett gjerne ønsket mengde honning/sukker i gryten (kanskje 1 spiseskje?)
- Strø gjerne litt matcha på toppen hvis du lagde melken tykk nok (ellers vil den flyte utover) Da ser den ekstra bra ut på Instagram!
Sånn kan du enklere lage chai latte
(Om du har en T-brygger og melkesteamer)
- Ha 2 spiseskjeer med masala chai i Tebryggeren
- Fyll Tebryggeren halvfull med varmt vann og la det brygge i 4-6 min.
- Sett T-bryggeren over koppen og sil ut teen
- Varm opp og steam 2 dl melk og ha det over i teen
- Strø litt kanel på toppen
- Tilsett ønsket mengde sukker i teen (kanskje 1 spiseskje?)
Om forfatteren:
Kjetil Eide er en anerkjent te-ekspert og grunnleggeren av Norges Tehus. Med over 15 års erfaring har han bygget opp en solid kunnskap om te og har mottatt flere utmerkelser, inkludert tre stjerner i den prestisjetunge Great Taste Awards. Les mer