Lag vår te-latte: Sjokomint Latte

Da vi drev Tehuset i Lille Grensen lagde vi mange signaturdrikker og noen hadde mer suksess enn andre... En søt variant som fort ble "Det vanlige" å bestille for mange av våre stamkunder var Sjokomint Latte. 

Smakskombinasjonen er langt fra ukjent, men med steamet, fyldig melk har den likevel en unik smak og munnfølelse. Høres det spennende ut?

 

Sånn lager du Sjokomint Latte

  • Beregn ca to spiseskjeer med Moroccan mint for hver kopp (som er ca 4dl)
  • Ha teen i en gryte
  • Fyll på med 2 dl vann
  • Kok opp vannet og slå av platen
  • La det stå og trekke i 4-6 minutter
  • Sil ut tebladene over en kopp
  • Tilsett ønsket mengde sjokoladepulver i teen (kanskje 2 spiseskjeer pr kopp?)
  • Ha nå 2 dl melk i gryten
  • La det få koke opp og gjerne småkoke litt på lav varme, da blir melken tykk.(Men vær forsiktig så det ikke brenner seg og koker over -det er fort gjort!)
  • Bland melken med teen
  • Strø gjerne litt sjokoladepulver på toppen hvis du lagde melken tykk nok (ellers vil den flyte utover)

Sånn lager vi enkelt en Sjokomint Latte

(Om du har en T-brygger og melkesteamer)

  • Ha ca to spiseskjeer med Moroccan mint i T-bryggeren
  • Kok opp vann i vannkoker/gryte
  • Fyll på T-bryggeren med 2 dl varmt vann (ca halvfult)
  • La det stå og trekke i 4-6 minutter
  • Sil teen ut av T-bryggeren og over i koppen 
  • Tilsett ønsket mengde sjokoladepulver i teen (kanskje 2 spiseskjeer?)
  • Varm opp og steam 2 dl melk og ha det over i teen
  • Strø litt sjokoladepulver på toppen 

 

Her får du kjøpt byens beste Moroccan mint